GEMLİK MALMDÜDÜRLÜĞÜ
A-Teşkilat Yapısı:
Malmüdürlüklerinin teşkilat yapısı 10.7.2018 tarih ve 30474 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1.Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 248.Madde’si ile belirlenmiştir.Bu maddeye göre;
(1) Malmüdürlüğü, vezne ve muhasebe servisleri ile gereken yerlerde tahakkuk, tahsilat ve Hazine avukatlığı servislerinden oluşur. İş hacminin gerektirdiği malmüdürlüklerinde yeterli sayıda saymanlık müdür yardımcısı, defterdarlık uzmanı ile şef ve diğer personel çalıştırılabilir.
(2) Malmüdürü, Bakanlığın ilçe teşkilatının amiri olup işlemlerin mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlar. Vezne ve muhasebe servislerinin dışındaki servislerin başında bulunan memurlar işlerin kanuna uygun olarak yürütülmesinden birinci derecede sorumludurlar.
B-Görevleri :
* Gelirlerin ve alacakların ilgili mevzuatına göre tahsil edilmesi, giderlerin ve borçların hak sahiplerine ödenmesi işlemlerini yürütmek,
* İlçe sınırları dahilindeki Genel bütçeli dairelerin Saymanlık hizmetlerini yürütmek ve görevli personellerinin özlük haklarının (yolluk, maaş ve diğer ücretlerin ) ödenmesi ve devlete bağlı her türlü hak ve alacakların takibini, muhasebesini ve raporlanmasını yapmak ve muhasebe sistemine göre defter kayıtlarını tutmak.
* İlçe sınırları dahilindeki genel bütçeye dahil dairelerin emanete (para, tahvil, hisse senedi, döviz,altın vb menkul kıymetler) ilişkin kayıt , teslim alma ve iade işlemlerini yapmak,
* İlçenin Değerli Kağıt (Uluslar Arası Aile Cüzdanı, Motorlu Araç tescil vb.) taleplerinin karşılanması ile ilgili işlemleri yürütmek.
* Ödeme emri belgesi ve eki belgeler üzerinde 5018 sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak gerekli kontrolleri yapmak,
* Harcama birimlerinin Taşınır ve taşınmaz mal ve amortisman kayıtlarını tutarak gerektiğinde giriş ve çıkış işlemlerini yapmak.
* Muhasebe yetkilisi mutemetlerinin hesaplarını yürütmek.
* Kişi Borçlarının ve faizlerinin idaresinin talebi üzerine tahakkuk ve tahsilatının yapılması.
* Genel Bütçeli kurumlar tarafından çeşitli kanunlara istinaden düzenlenen İdari para ceza tutanaklarının ilgili mevzuatına göre inceleyip tahsil etmek.
* 5442 sayılı İller İdaresi Kanununa göre İlçe İdare Kurulu Üyesi olarak toplantılara
katılarak verilen diğer görevleri yapmak,
* 3294 sayılı Kanun gereğince kurulan sosyal yardımlaşma mütevelli heyeti üyeliğini
yürütmek.